lördag 6 juli 2013

Ett gott bikarbonatbröd

Har fått mycket bra feedback av mina vänner och familj för detta bröd och därför vill jag dela med mig av receptet. Receptet är för två limpor.

Recept

1 liter fil 3%
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl sirap
5 dl rågmjöl (grovt)
5 dl vetemjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl hakade aprikoser
1 dl tranbär

Blanda samman fil, bikarbonat, salt och sirap och rör om. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Grädda i ugnen 1 h på 200 grader och sänk sedan till 150 grader ca 20 min med folie över. Låt sedan brödet villa i några timmar innan det äts. Alla sorters ost är kanon till detta bröd.

Ett tips. Mixa gärna med andra mjölsorter och fyllningar om man blir sugen på annat gott. Känns som att man inte kan misslyckas med bikarbonat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar