torsdag 27 juni 2013

Päron och ädelostpaj

Är väldigt kräsen när det kommer till paj och smält ost. Men den här pajen är super. Den har en tunn botten och ädelosten får en riktigt god smak. 


Pajdeg

100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkelmjöl 
3 msk vatten 

Äggstanning
3 ägg 
1 dl cream fresh 
1/2 dl mjölk
salt och peppar

Fyllning 
140 g ädelost (Kvibille)
3 st fast päron 

Platta ut pajdegen i en form och låt den stå i kylen ett tag. Under tiden gör äggstanningen. När den är klar förgrädda pajskalet i 10 min på 225 grader, under tiden skiva och stek päronen gyllenbruna i lite smör. När pajskalet är klart lägg i päronskivorna och smula osten ovanpå och häll sedan på äggstanningen. Grädda i ugnen i 35 min på 200 grader. 

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar