onsdag 12 juni 2013

Rabarber- hallonsylt

En kompis tipsade mig om att göra rabarber- hallonsylt och så blev det. Det var andra gången jag gjorde sylt och blev sjukt nöjd med den. Har alltid dragit mig för att göra sylt då ja trott att det var ett heldagsprojekt och en massa ingredienser. Att stå i köket ska går snabbt, bli gott och vara lätt.

Recept
3 dl Hallon
3 dl tärnade rabarber (cm stora)
2 1/2 dl syltsocker
Koka upp allt i en kastrull i 5 min. Låt det sedan puttra i 10 - 15 min under omrörning lite då och då.
Satsen blir en burk som på bilden.







Under tiden sylten puttrade blev jag sugen på lönnsirap så då blev det lite pannkakor också. Istället för att ta på lönnsirap som var tänkt blev det den hemlagade sylten istället och det blev super gott.


Pannkaka med rabarber- hallonsylt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar